Gepubliceerde artikelen:


Theeleut 2007/1: promotie website

Hallo Theeleuters, Hierbij nog een toevoeging van wat wij eerder hebben geschreven elders in de nieuwe theeleut (hij was weer het wachten waard!). Inmiddels zijn wij gerenommeerde beursgangers geworden en daarbij kwamen we tot een conclusie. Op de computerlijst die we hebben, van de verzamelde theelabels kunnen we niet goed zien hoe sommige theelabels eruit zien. Dus zijn we gaan bedenken hoe we dat meer inzichtelijk konden maken. We hadden al eerder dit jaar het idee om een eigen website te bouwen, gewoon voor de leukigheid. Met scans enzo erbij… Maar we bedachten dat het ook een geweldig instrument is om te weten welke labels je hebt. De scans kunnen we dan ook gebruiken op een beurs om te kijken of we geen dubbele labels ruilen. Dus Bert is de zolder opgegaan om te kijken hoe en wat te doen om een eigen website te maken. En zo is onze website “geboren”. Ook een eigen domeinnaam registreren. De labels scannen gaat nog een heel tijdje duren. Elke week komen er nieuwe labelscans op, dus kom gewoon af en toe even langs surfen. Dan blijf je op de hoogte hoe het staat met onze labelverzameling. Het adres:

www.theelabels.nl

Mocht je iets kwijt willen over de site, je kan altijd een mailtje sturen via de site. Heb je eventueel labels die je niet op de site ziet…. Schroom dan niet om ook even te mailen om eventueel te ruilen. We hebben theezakjes en labels in overvloed dus daar komen we dan zeker uit. Tot ziens op de site! Je ziet het, de hobby begint aardig uit de klauwen te lopen. Groeten van Bert Braaksma en Sofie Silvius
Goto TOP

Theeleut 2007/1: Favoriete theelabel

Normaal wordt deze rubriek altijd gevuld door een theezakjes verzamelaar, maar deze keer door een theelabelverzamelaar, of eigenlijk twee theelabelverzamelaars.

Een klein stukje historie:
Bert is al zo lang bezig met verzamelen dat hij niet meer weet in welk jaar hij is begonnen, waarschijnlijk was het in de jaren 80, maar zeker weten we dit niet. Sinds 1999 wordt er voorzichtig geruild via de post en sinds 2002 is Bert lid van de Theeleut. Daarna is het hard gegaan en sinds het bezoeken van theezakjesruilbeurzen is Sofie, de vriendin van Bert, ook helemaal in de ban van de theelabels. Dit verhaal is echter geschreven door Bert.

Het is natuurlijk een cliché, maar het is echt heel erg moeilijk om slechts 1 favoriet label uit te kiezen, er zijn zoveel labels waar ik een verhaal mee heb of die ik gewoon heel erg mooi vind. Eigenlijk is het dan niet eens altijd maar 1 label, maar meestal een serie van een bepaald merk.

Het door mij gekozen thema van mijn favoriete theelabel is: Spreuken.

De label verzamelaars denken bij spreuken waarschijnlijk heel snel aan Gala. Ik natuurlijk ook en de Gala-spreuken serie is dan ook mijn favoriete theelabel. Het leuke van deze serie labels is dat er op elk labels een andere spreuk (spreekwoord, gezegde of wijsheid) staat vermeld en dat het er heel erg veel zijn.

Goto TOP