De Thee-Leut

Dit is een klein stukje reclame voor een blad met de toepasselijke naam de Thee-Leut. Als jij geinteresseerd bent in het verzamelen van theezakjes en/of theelabels is de thee-Leut vast iets voor jou, en raad ik aan om verder te lezen...

Het blad heeft op dit moment zo'n 200 abonee's in Nederland en Belgie en nog diverse andere landen. En verschijnt 4 keer per jaar, wat inhoudt dat je de brievenbus rond half maart/juni/september en december in de gaten mag houden. Het blad wordt gemaakt door de redacteur: Flip van den Bergh, die zelf geen theezakjes verzamelt maar het sparen aan zijn vrouw Margreet overlaat. Flip maakt de Thee-Leut in samenwerking met 7 vaste medewerkers en de abonnees die af en toe, of soms zelfs regelmatig iets opsturen dat leuk zou kunnen zijn voor in de Thee-Leut. Zodoende is er steeds iets leuks of informatiefs te vermelden.

Het blad is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in het verzamelen van en/of het vouwen met theezakjes/theelabels. Ook is gebleken dat er abonnees zijn die andere zaken verzamelen die met thee te maken hebben. Er zijn de laatste vijftien jaar heel wat mensen begonnen met een verzameling van theezakjes uit binnen- en buitenland, wel of niet naar aanleiding van het vouwen. Ook het vouwen is (nog steeds) heel populair bij velen.

Wat staat er zoal in de Thee-Leut? Ik zal enkele voorbeelden geven: een ruilbeurzenagenda, verslagen van de gehouden ruilbeurzen, een vouwpatroon, de verjaardagskalender, de rubriek over theelabels, een intervieuw met een abonnee, nieuwtjes op het gebied van thee, rubriek äangeboden/gevraagd", verhalen van abonnees die te maken hebben met thee, merken-landenlijsten, theewoordenboek, de rubriek "zoek de verschillen", een puzzel (waar je prijsjes mee kunt winnen). Verder word je op de hoogte gehouden over de stand van zaken wat betreft de verschillende catalogie die gemaakt worden, en krijg je elk jaar een bijgewerkte aboneelijst. De aboneelijst wordt in maart meegestuurd en alle tussentijdse nieuwe abonnees worden in de Thee-Leut van het kwartaal van aanmelding vermeld. Je begrijpt dat door deze abonneelijst veel mensen elkaar via deze manier benaderen, maar voel je niet verplicht, als je daar geen behoefte aan hebt kun je dit kenbaar maken. Verder vind je nog veel meer leuke dingen in de Thee-Leut maar ik raad je aan om daar zelf achter te komen.

Een heel belangrijk punt: de kosten. De Thee-Leut is niet los te koop, alleen per kalenderjaar. De abonnementskosten voor 2006 zijn €14,00 voor Nederland en €16,00 voor buiten Nederland (dit in verband met de hogere porto kosten) De abonnementskosten zijn puur de gemaakte kosten voor drukkerij en porto, er wordt dus geen winst gemaakt.

Je begrijpt ik ben zelf helemaal enthousiast over dit blad. Om meer mensen hier hetzelfde voor te laten voelen als ik, vindt je hieronder een formulier. Ik zou zeggen; print het uit en vul het in, dan krijg ook jij dit leuke blad binnenkort in de bus.